Sreda, 4. januar 2016

Občasni ali stalni najem parkirnega mesta v garažni hiši je vse bolj priljubljena (zimska) rešitev. Prihranite čas in hkrati zaščitite svoje vozilo pred zunanjimi vplivi.

Danes spet sneži in sneg se prijema cestišč, dreves, hiš, avtomobilov. Zjutraj sem okoli sebe opazoval kaos na parkiriščih in cestah, ki ga je spet povzročil sprijemajoč se sneg. Ljudje so svoje železne konjičke pripravljali na jutranji odhod. Metle, metlice, smetišnice, strgala in spreji pomagajo lastnikom vozila iz belih kepic spremeniti nazaj v njihove izvirne, kovinske oblike. Seveda je to početje časovno zamudno in stresno, lastniki so izpostavljeni snegu in mrazu, avtomobili pa ne najbolj optimalnemu ogrevanju motorja in notranjosti potniške kabine ob stoječem avtomobilu. Velikokrat pa vozila, zaradi pomanjkanja časa, volje ali iz kateregakoli drugega razloga ostanejo le na pol očiščena in taka predstavljajo nevarnost v prometu. Koliko takšnih vozil ste srečali danes na poti v službo?

V Indomi že leta upravljamo več odprtih parkirišč in garažnih hiš. Na vseh lokacijah ponujamo tudi kratkotrajni ali mesečni najem parkirnega prostora. Z lastniki in najemniki se na parkiriščih večkrat srečam in spregovorimo o tem in onem. Ugotavljam, da so lastniki ali najemniki pokritih parkirnih prostorov v garažah, kljub investiciji v parkirni prostor, med našimi najbolj zadovoljnimi strankami. Pa ne govorim samo o zimi. Komunikacija z njimi je brez stresa in časovne stiske. Stranke v garažnih hišah rade same izpostavijo, da je bil najem ali nakup parkirnega prostora v garaži ena izmed njihovih najboljših odločitev. Ne le, da s tem svojemu jeklenemu konjičku zagotovijo večjo varnost (zaprti prostori, video nadzor), bolj pomembno se jim zdi poudariti, da na ta način vozilo ni izpostavljeno spremenljivim vremenskim razmeram (mraz, sneg, toča, poletna vročina, sončni žarki, …), pozimi vozila ni potrebno čistiti, ogrevati, kidati snega s parkirnega prostora, poleti pa vozilo ni pretirano segreto, zaščiteno je tudi pred naključnimi poškodbami, ptičjimi iztrebki, UV sevanjem, točo, … Zanimivo je, da vsi, ki najemajo parkirni prostor v centru mesta radi izpostavijo kako veliko časa privarčujejo, ker jim ni potrebno večkrat dnevno iskati prostega parkirnega mesta, njihovo (za)kupljeno jih namreč zmeraj pričaka prosto in pripravljeno.

 

Največ naših najemnikov je fizičnih oseb, lastnikov stanovanj v mestnem središču, ki nimajo možnosti najema ali nakupa parkirnega mesta v sklopu objekta, kjer bivajo. Zadnja leta se fizičnim osebam pridružuje vse več podjetij, ki želijo omogočiti varno in hitro parkiranje za svoja službena vozila ali vozila svojih zaposlenih. Tretja skupina najemnikov pa so fizične osebe, ki želijo pokrito parkirno mesto v času, ko so v službi, ne želijo pa zgubljati časa z jutranjim iskanjem parkirnega mesta v mestnem središču oz. želijo zanesljivo rešitev za parkiranje v bližini svoje službe.

Ker se v Indomi s svojo ponudbo zmeraj radi prilagodimo specifikam uporabnikov in njihovim konkretnim potrebam smo storitev parkiranja, navajam primer za Garažno hišo Forum Maribor, še nadgradili. Danes je mogoče parkirno mesto najeti za krajši ali daljši čas. Individualno se lahko dogovorimo za dnevni, vikend ali tedenski termin parkiranja, mesečni ali večmesečni zakup parkirnega prostora, nudimo tudi možnost nočnega parkiranja (delavniki od 16.00 popoldan do 7.30 zjutraj, sobote, nedelje in prazniki neomejeno). Cene so žepu prijazne in se za mesečne najeme gibajo med 30 evri (nočno parkiranje) in 70 evri (mesečni najem).

Zima bo trajala še vsaj dva meseca in s svojimi muhami jezila voznike in lastnike avtomobilov. Če imate kak predlog, kako se vam lahko s ponudbo parkiranja in najema parkirnih prostorov še bolj približamo, bomo veseli vsake vaše iniciative ali predloga. Tukaj smo zaradi vas in za vas, radi se prilagodimo vašim potrebam. Vsekakor pa vsem želimo varno, toplo in srečno 2017.

Več informacij: